Kaksi naista istuu toimistossa ja hymyilee

Referenssit

SCANDIC

Ratko-työpajakokemus oli erittäin positiivinen. Henkilökunnan aktiivinen osallistaminen omien työtehtäviensä analysointiin koettiin motivoivaksi ja sitouttavaksi. Saimme luotua Ratkossa hyvän työkalupakin mahdollisiin erityistilanteisiin ja näitä työkaluja voimme hyödyntää tulevaisuudessa eri yksiköissä sovelletusti.

Heli Beckman, General Manager, Scandic Helsinki Aviacongress & Finland – Scandic Helsinki Aviapolis

Linnanmäki

Yhteistyö on auttanut huvipuiston esimiehiä rekrytoimaan vuosittain viitisentoista vammaista ja osatyökykyistä nuorta osaksi satojen nuorten hupimestareiden työyhteisöä.Yhteistyössä on ollut mukana myös erityisammattioppilaitoksia ja tuetun työllistämisen yksiköitä, jotka ovat tarjonneet työhönvalmennuksen asiantuntijuutta työssä selviytymisen tueksi. Huvipuiston taustaorganisaation Lasten Päivän Säätiön toiminnassa korostuu vastuullisuus ja yhdenvertaisuus, joka tarkoittaa Linnanmäellä muun muassa monimuotoista työyhteisöä.

Elina Örthén, Henkilöstöjohtaja

SOK

SOK ja S-ryhmän alueellisten osuuskauppojen henkilökuntaa osallistui Ratko-menetelmä käyttökoulutukseen. S-ryhmä hyödyntää menetelmää muokatun työn käytännöissä, erityisesti työkykyhaasteissa ja osatyökykyisten henkilöiden kohdalla. Koulutuspäivä tarjosi käytännön työkalun, joita tulemme käyttämään muokatun työn käytännön edistämisessä.

Sanna-Mari Myllynen, Työhyvinvointijohtaja

ADHD-liitto

Olemme tehneet useita vuosia menestyksellistä yhteistyötä Vamlaksen kanssa. On kehitetty esteetöntä ja saavutettava rekrytointia ja koulutettu työllistämisen asiantuntijoita. Ratko-menetelmän pilotoinnin seurauksena liitossa on ollut onnistuneita työkokeiluja ja oppisopimus suhteita, jotka jatkuvat yhä.

Nina Havén, Toiminnanjohtaja

Mikkelin Toimintakeskus ry

Ratko-menetelmä on auttanut meitä tekemään jokaisesta tehtävästämme näkyvää. Käytämme Ratkoa niin vakinaisen henkilöstön kuin työhön kuntoutujien työtehtävien analysoinnissa ja uudelleenmäärittelyssä ja pystymme sitä kautta varmistamaan, että työtehtävät ja niiden tekijät sopivat yhteen. Menetelmän parasta antia on ehdottomasti sen osallistava luonne ja monikäyttöisyys työyhteisössä.

Sanna Tiihonen-Korppi, Palvelusuunnittelija

Spring House Oy

Hyödynnämme IMBAa ja Melbaa mm. ammatillisen kuntoutuksen ja osatyökykyisille suunnattujen palveluiden tuottamisessa, töihin paluuseen liittyvien suunnitelmien laatimisessa sekä rekrytoinneissa. Työkalut auttavat valmentajaa työtehtävien vaativuuden ja työntekijän taitojen arvioinnissa. Ne vähentävät työntekijän palkkaamiseen liittyviä riskejä ja tukevat esimerkiksi perehdytyssuunnitelmien laatimisessa ja työntekijöiden tukemisessa. Tutkittujen, pitkälle kehitettyjen työkalujen käyttäminen vähentää epäonnistumisen riskejä ja tuottaa standardoitua, tasalaatuista tietoa ”mutuna” tehtyjen arviointien sijaan. Menetelmät vaativat kouluttautumisen lisäksi aktiivista perehtymistä ja jatkuvaa hyödyntämistä. Tämä kehittää käyttäjän osaamista ja tarjoaa uusia oivalluksia erilaisten työllistämispolkujen suunnittelussa.

Sanna Salminen, Työhyvinvointipalveluiden liiketoimintajohtaja

Vammaisten lasten ja
nuorten tukisäätiö sr

Haapaniemenkatu 7-9 B 2.krs
00530 Helsinki

keskustoimisto@vamlas.fi
Y-tunnus: 0116657-1